nyt soi: white zombie - astro creep 2000  (rob <3)

kävin ruotsissa. kansankodissa kaikki tuntuu olevan paremmin kuin täällä. jopa niin paljon paremmin, että olen kehitellyt päässäni ajatusta muuttaa tukholmaan, tarkemmin ottaen södermalmille. vaikka kielen kanssa on niin ja näin, ja urakehitystä vaativalle luonteelle puolen vuoden lonniminen olisi kidutusta, ajatus houkuttaa. mutta miksi?

syitä, miksi ruotsissa on kivaa:
- ihmiset kaikin tavoin. ne ovat kivempia, ystävällisempiä ja paremman näköisiä kuin täällä. (ja ruotsalaiset rokkitoimittajapojat on jumalaisen komeita kaikki.)
- södermalm. jokin siellä on niin kotoisaa.
- monipuolisuus. kaikkea on enemmän kuin täällä.
- kansainvälisyys. kaikki tulee tukholmaan, helsinkiin ei.
- palvelu. sitä saa ruotsissa kysymättä.

tukholmassa on myös aika paljon suomalaisia. en ole aivan varma onko se hyvä vai huono asia. sarjakuvakaupan omistaja paljastui joensuulaiseksi. oli aikoinaan ismo alangon kanssa muuttanut tukholmaan, josta setä jatkoi new york cityyn, kunnes palasi tukholmaan putiikinpitäjäksi. juttelimme hypermarketeista, levy- ja kirjakaupan tulevaisuudesta, bettie pagesta ja sielun veljistä.

toinen asia, jonka laadusta en ole varma, on trendikkyys. näin kaksi pientä poikaa pulkkamäessä götgatanilla olevassa puistossa. molemmilla oli pillifarkut. toisaalta, ihmiset näyttää kaikki hiton hyviltä siellä. se on aika paljon se. en nähnyt yhtään susirumaa koko päivänä. ihanaa esteettistä lepoa.

ja. tukholmassa haisee kaupungille. erilaisille ruoille ja snägäreille ja paistoksille. ehkä ajattelen söderiä jonkinlaisena new york cityn ja east villagen korvikkeena. siellä oli samanlainen haju.